Democratie

December 28, 2020

In een democratie is de wil van het volk de uiteindelijke bron van legitieme machtsuitoefening. Democratieën zijn er in allerlei soorten en maten, maar ze bevatten wel een aantal gezamenlijke kenmerken. Zo is er een direct gekozen volksvertegenwoordiging die op basis van vrije en geheime verkiezingen tot stand komt. Een deel van het parlement kan in een democratie ook indirect gekozen worden, zoals in Nederland de Eerste Kamer.
Infomatie
Liberaal Journaal
Open PDF
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deze editie is niet beschikbaar

Democratie

Democratie & Rechtsstaat
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Open PDF
Infomatie